Sari la conținut

Echipa

Am făurit o afacere în care testarea ideilor și produselor este întreprinsă de persoane cu pregătiri diverse și care fac parte din generații diferite.

Gelu Tudose

Gelu este dezvoltatorul programelor educative și soluțiilor promovate de Excel-M. Aduce o experiență bogată, nu doar în Excel, ci și în consiliere de afaceri pentru întreprinzători și echipe de management. A colaborat cu zeci de companii pentru planificare, finanțare și dezvoltare. A folosit și a creat numeroase modele financiare, a co-ordonat proiecte și echipe de consultanți specializați în evaluarea riscurilor financiare, tehnice, fiscale sau de piață în diverse industrii.

Bogdan Tudose

Bogdan este responsabil cu designul de produse, dezvoltări online, soluții și programare web, sisteme de plăți, testare materiale de training și produse de modelare date. Are un ochi pentru detaliu, o abilitate educată de a căuta ordinea naturală a lucrurilor și de a o promova. Puterea de observație și ingeniozitatea cu care corelează elemente aparent lipsite de afinitate îl ajută să conecteze fire din care rezultă soluții ingenioase. În plus, Bogdan este primul profesor certificat de Tehnica Alexander din Romania.

Mihai Tudose

Mihai este student în ultimul an la Facultatea de Informatică a Universității din București. Îi place lucrul organizat și informat. A participat la producerea politicilor și procedurilor IT pentru o companie, a dus la bun sfârșit câteva proiecte interesante ca parte a curiculei universitare, a meditat absolvenți de liceu pentru admiterea la facultate și a fost tutore pentru studenți începători în ale informaticii. Este pasionat de orice însemnă computere, îi place să lucreze la teme stimulante intelectual, să învețe lucruri noi și să fie de ajutor (la nevoie și mereu).

Mirela Tudose

Mirela este psiholog, prin pregătire și vocație. Are expertiză de specialitate și experiență în dinamica relațiilor interumane, științe comportamentale și conștientizarea atenției prin tehnici introspective de auto-examinare. Activitățile noastre beneficiză pe multe planuri de consilierea ei înțeleaptă. Mai multe despre abordarea și tehnicile Mirelei aici.

Grigore Muntean

Grigore este licențiat în fizică și este pasionat de computere, calitate ireproșabilă, consultanță independentă și administrare de sisteme. Cunoaște diverse programe software, de la baze de date și spreadsheeturi la editare audio sau video. Cumva, Grigore reușește să vadă dincolo de aparențe și să pună degetul pe rană. Participarea lui ne este de mare folos la auditarea aplicațiilor, la însămânțarea de idei, la dezvoltarea unor soluții inovative și la rezolvarea situațiilor fortuite.

Mai multe despre experiența lui Gelu

Gelu are peste 30 de ani de practică în domeniul modelării financiare, operaționale, bugetării profesionale și optimizării activităților de afaceri. În prezent este director executiv al EXCEL-M.RO, un website dedicat implementării de soluții tehnice spreadsheet, programe de coaching și training specializat pentru profesioniști și companii.


Gelu a fost director de proiecte la un fond global de investiții (Advent Internațional), director general și partener la compania de administrare a unui fond est-european (Reconstruction Capital II), director general la o firmă autohtonă de consultanță financiară (Dataroom Projects) și membru în consiliul de administrație al UNO Türkçe (4 fabrici, 2000 angajați). A lucrat și la Eximbank, ABN AMRO Bank și Creditanstalt. Din 2007 colaborează cu Institutul Bancar Român în calitate de lector al unor tehnici de analiză a activităților de afaceri cu Excel.


A absolvit ASE Bucuresti, Facultatea de Management (1991) și s-a pregătit cu Asociația Băncilor din Turcia (Finanțe-Bănci), ABN AMRO Amsterdam (Finanțări Structurate), Operis, Production-Scheduling, Maxima, Fulcrum Partners.

Angajatori și Proiecte

Educație

Se spune că experiența este cel mai bun profesor. Dar și profesorii contează.

Excel

În 2011 și din nou în 2022 am studiat tehnicile de modelare fără pereche (Fast Excel Development Method) oferite online de Production-Scheduling.com.

În 1999 – 2000 am avut șansa de a studia cu Operis, o companie de prim rang în modelarea financiară. Am participat la două cursuri predate de Joseph Godfrey (Valuation and PPP Modelling). Instruirea primită de la el mi-a schimbat și îmbogățit tehnica, instrumentarul și abordarea de modelare în mod radical.


Proceduri și Metode

In 2000-2002 am participat la trei cursuri predate de câțiva profesioniști care ne-au împărtășit metode și practici foarte folositoare, izvorâte din expertiza lor de excepție:

Maxima

Proceduri și Metodologii în Detectarea Fraudelor, Evaluarea Riscurilor și Optimizarea Profitului

Negocierea Tranzacțiilor de Private Equity

Evaluarea și Structurarea Oportunităților de Investiții


Instruire Pedagogică

Am absolvit cursul de teorie și practică pedagogică predat la ASE (1990) și două programe de pregătire a lectorilor (Evaluarea Proiectelor, Contabilitate și Analiză Financiară) susținute de Jose Garçon și Len Brown, sponsorizate de Phare și organizate de Institutul Bancar Român (1994).

Fonduri de private equity, bănci și antrepenori români din top 100 au evaluat oportunități de finanțare de +350 milioane USD și au investit profitabil mai mult de 80 milioane USD pe baza modelelor financiare construite de mine. Câteva dintre domeniile în care am modelat sunt prezentate în continuare:

proceduri de screening;

dimensionarea capacității de producție;

bugetare și prognoză;

ridicare de capital (private equity, project finance, M&A finance);

obținerea creditelor pe termen lung pentru investiții;

evaluări de companii pe baza fluxului de numerar;

analize de piață, financiare, senzitivități;

planificarea afacerilor, studii de fezabilitate și dezvoltare;

subvenționarea dobânzilor pentru exportatori;

pachete complexe de remunerare (ratchets, warrants).

Modelare Financiară